Doorverkoop studieboeken

UPDATE: Op 17 juni tussen 11:00 en 13:00 organiseren wij een studieboekenmarkt in het P.C. Hoofthuis! Kom dus vooral even langs! Voor meer info, zie de nieuwsbrief van juni en de kalender op de website.

Studeer jij Scandinavië Studies en wil jij van je oude studieboeken af? Of ga je juist komend collegejaar aan de studie beginnen en heb je nog lesboeken nodig? Lees gauw verder!

Voor de meeste studenten is het een welbekend fenomeen: de lesboeken voor onze studie zijn soms lastig te krijgen, of je bent al gauw tien euro verzendkosten kwijt vanuit het hoge noorden. Mede om deze redenen, en om papier te besparen en zo ons steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld, heeft Nordom besloten een tussenpartij te worden voor het doorverkopen van studieboeken!

Dat werkt zo: de huidige studenten benaderen ons met de vraag of zij hun oude studieboeken kunnen verkopen. Als dit inderdaad het geval is, krijgt die student er een mooi bedrag voor, die afgestemd wordt op de huidige nieuwprijs van het boek en de staat van het boek. Deze boeken houden wij in ons bezit, totdat nieuwe studenten contact met ons opnemen over welke boeken wij eventueel hebben liggen en of zij deze kunnen overkopen. Mocht er inderdaad overgegaan worden op doorverkoop, wordt het boek voor hetzelfde bedrag als de opkoop weer doorverkocht aan de nieuwe student. Vaak ligt het opkoopbedrag rond 50% van de nieuwprijs, wat dus ook betekent dat je als nieuwe student soms dus wel de helft goedkoper uit kan zijn via ons! Hoe de studieboeken de nieuwe student uiteindelijk bereiken (ophalen in Amsterdam of verzending via PostNL) zal met de persoon in kwestie worden besproken.

Omdat wij een studievereniging en dus een non-profitorganisatie zijn, mag Nordom geen winst maken. Wij zullen dus ook geen winst maken op de doorverkoop van deze boeken; alles wat jij als nieuwe student betaalt voor de boeken die je via ons koopt, is hetzelfde bedrag als dat wij aan de verkopende student hebben gegeven! Wij fungeren slechts als bemiddelaar.

Heb jij nog studieboeken liggen waar je vanaf wil? Check dan even het onderstaande lijstje. Dit zijn de boeken die volgend jaar sowieso weer gebruikt gaan worden en wij dus over kunnen kopen voor de nieuwe generatie studenten Scandinavië Studies. Dit zijn dus ook de boeken waar je als nieuwe student naar kan vragen, want we hebben al een aantal studieboeken liggen!

  • Deens: Alle boeken, zowel van het eerste als tweede semester
  • Noors: På vei tekst- en werkboek (Boeken voor semester 1 jaar 1)
  • Zweeds: Alle boeken, zowel van het eerste als tweede semester.
    N.B.: Wij hebben echter in overleg met de docent wel besloten om Deskriptiv Svensk Grammatik niet op te kopen, omdat deze over een paar jaar niet langer gebruikt zal worden. De docent is in bezit van een PDF van dit boek, die vanaf komend jaar al met de nieuwe studenten gedeeld zal worden: een fysiek boek is dus niet nodig. Wij kunnen echter wel ons netwerk gebruiken om je te helpen zoeken naar iemand die geïnteresseerd is in een papieren versie van het boek, zodat je de doorverkoop onderling kunt regelen.

Vragen over de boekenopkoop of andere zaken? Schroom niet om ons te benaderen via info@nordom.nl, Instagram of Whatsapp!