Nieuw bestuur gezocht!

Aan alles komt een einde, zo ook ons bestuursjaar. Lijkt het jou leuk om volgend jaar bestuur te doen voor Nordom? Dan kun je je vanaf vandaag (8 april) aanmelden door ons een mailtje te sturen, waarin je vermeldt welke functie je graag zou willen bekleden. Heb je geen flauw idee wat je je bij de functies moet voorstellen? Heel begrijpelijk! Daarom vertellen wij je er hieronder graag meer over. Heb je daarna nog vragen of twijfel je of het iets voor je is? Stel dan vooral al je vragen tijdens de (online) borrels of stuur ons een appje. Een bestuursjaar doen is niet alleen ontzettend leuk, maar het staat ook goed op je CV! De inschrijving voor bestuur 26 sluit op zondag 5 mei, zodat er voor de zomer nog genoeg tijd is om het nieuwe bestuur in te werken.

Voorzitter – Noortje

“Voorzitter zijn klinkt misschien eng, maar dat is het helemaal niet! Je leidt de bestuursvergaderingen en ALV’s, dus dan neem je wel een leidinggevende rol in en ben je het gezicht van de vereniging. Voordat ik aan mijn bestuursjaar begon, vond ik dat – en het feit dat je als voorzitter bepaalde rechten en plichten hebt – best spannend. Achteraf gezien maakte ik het voorzitterschap toen veel groter dan het is! Je bent dan misschien wel het gezicht van Nordom, maar hoeft echt niet alles alleen te doen: je werkt heel nauw samen met je medebestuursleden, waardoor je taken gemakkelijk onderling kunt verdelen. Je kunt je bestuursjaar net zo bont maken als je zelf wil!” 

Secretaris & Vicevoorzitter – Gilles

“Ik had mijn bedenkingen over de rol van secretaris, gezien mijn neiging tot chaos, maar tijdens mijn tijd als secretaris bij Nordom heb ik ontdekt dat het eigenlijk heel goed te doen is. Het bood me de kans om mijn organisatorische vaardigheden te verbeteren. Als secretaris ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van het contact met Nordom, het bijhouden van de ledenlijst en het assisteren bij het organiseren van activiteiten. Je bent altijd als eerste op de hoogte van wat er gaande is, en dat is super leuk!” 


Penningmeester – Merle

“Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor alle geldzaken van de vereniging. Dit houdt bijvoorbeeld in dat je controleert of alle leden contributie hebben betaald, dat je subsidieaanvragen doet voor activiteiten en bijhoudt wat er in- en uitgaat. Dit lijkt op het oog misschien ingewikkeld en vergt een zekere verantwoordelijkheid, maar is ook heel erg leuk. Je hoeft helemaal geen econoom te zijn of van cijfertjes te houden om penningmeester te kunnen worden. Daarnaast is eigenlijk iedereen al de penningmeester van zijn eigen leven. Ik ben ook lid van de reiscommissie en daar verantwoordelijk voor het budget. Als penningmeester van Nordom is dit geen verplichting, maar ik vind het heel leuk om vakanties te organiseren en krijg hier veel energie van. Laat het mij gerust weten als je vragen hebt!”

Algemeen bestuurslid – Stefan

“Als algemeen bestuurslid van Nordom houd je je vooral bezig met het organiseren van de jaarlijkse studiereis. Die vindt elk jaar plaats tijdens de meivakantie, en de voorbereiding begint vaak al een halfjaar van tevoren. Het resultaat is elk jaar weer een spetterende en onvergetelijke reis die al het regelwerk dubbel en dwars waard is! Daarnaast is een algemeen bestuurslid betrokken bij de dagelijkse gang van zaken en helpt met het organiseren van allerlei activiteiten, zoals de borrels, boekenmarkten en taalcafés. Tijdens deze gebeurtenissen ben je namens Nordom een verbindend figuur voor zowel de vereniging als de studie Scandinavistiek.”