Over Nordom

Sinds januari 2000 is Nordom de studievereniging van de studie Scandinavistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Onze leden studeren Deens, Noors of Zweeds of hebben gewoon een grote interesse voor Scandinavië. We hebben ongeveer honderd leden, waardoor bijna iedereen elkaar kent! Op deze manier kun je nieuwe vrienden maken en wellicht een netwerk opbouwen voor later.

Nordom organiseert een groot aantal activiteiten die te maken hebben met Scandinavië. Zo vieren we een aantal Scandinavische feesten, zoals Lucia, Julebord en Midsommar.

Daarnaast worden er ook studie gerelateerde activiteiten georganiseerd, zoals workshops of lezingen. Tot slot borrelen we regelmatig in onze stamkroeg Café van Zuylen om de hoek van de faculteit en kijken we zo nu en dan naar een Scandinavische film of serie. Op deze manier kun je je studiegenoten en de andere leden van de vereniging op een gezellige manier leren kennen. Voor onze borrels worden bovendien de uitwisselingsstudenten uit Scandinavië uitgenodigd, waardoor je Deens, Noors of Zweeds kan oefenen met een native.

Nordom kent naast het bestuur twee commissies: de reiscommissie en de bladcommissie.