Noorderlicht – De zomer in!

De tweede editie van Noorderlicht is er! Met twee nieuwe redactieleden is deze zomerse editie van Noorderlicht wat groter dan de eerste editie van dit jaar, met nog meer licht op de Scandinavische zomer!


Waar denk je aan als je aan Scandinavische zomers denkt? Denk je aan het klassieke beeld van rode huisjes bij een meer en aan de eeuwige zon? Of ben je er weleens geweest en herinner je je de grote hoeveelheid muggen? Als ik denk aan Scandinavische zomers, zie ik mijzelf zitten op een terrasje op Gotland met een heerlijk gebakje in de niet té warme zon, zie ik mijzelf kanoën en zie ik vooral de prachtige natuur. Waar je ook aan denkt, deze zomer brengen wij een stukje Scandinavië naar Nederland in Noorderlicht.

Kyra Hoogenboom, hoofdredacteur Noorderlicht.

In dit nummer komen er weer veel verschillende onderwerpen aan bod: van regenboogtaal op IJsland tot de Moemins. Ook kan je in deze editie kennismaken met een ander vergeten gebied: Groenland. Verder is een kort reisverslag van onze redacteur Noa Evers te lezen, kan je muziektips krijgen en leren we Boudie Bierma beter kennen.

De zomereditie van Noorderlicht is nu te vinden in de rekken op het PCH.

Mocht je de wintereditie gemist hebben kan je vanaf nu artikelen teruglezen op de eigen website van Noorderlicht, of in het archief onder het kopje ‘Noorderlicht’.

De zomer in!
Inn i sommeren!
In i sommaren!
Ind i sommeren!
Inn í sumarið!
Inn í summarið!
Kesään!