Noorderlicht – Het verenigingsblad

Voor Scandinavisten, door Scandinavisten

Al sinds 2003 brengt Nordom een eigen blad uit. Na een aantal jaar “OmNorden” te hebben uitgebracht, besloot de bladcommissie in 2015 een typisch frisse noordelijke wind door het blad laten waaien. Daarbij hoorde ook een nieuwe naam: Noorderlicht. Na een korte afwezigheid werd in 2022 weer een nieuw leven in Noorderlicht geblazen met een nieuwe lay-out en nieuw licht op Scandinavië.

Noorderlicht verschijnt meestal twee keer per jaar. In het blad worden verhalen, ervaringen en artikelen van studenten, docenten en andere geïnteresseerden uitgegeven. Sinds 2020 publiceert de bladcommissie bovendien de artikelen uit Noorderlicht digitaal op een eigen website. Oude edities van Noorderlicht zijn ook online beschikbaar.

De bladcommissie vormt de redactie van Noorderlicht en bedenkt de rubrieken, redigeert de ingekomen stukken en zorgt voor een mooie lay-out. Daarnaast schrijven de leden van de commissie zelf ook artikelen.

Zit je niet in de bladcommissie, maar lijkt het je wel tof om wat voor Noorderlicht te schrijven? Leden mogen altijd vrij stukken insturen! Hiervoor kan je altijd direct contact opnemen met iemand van de bladcommissie, of stuur een mailtje naar de redactie!


Noorderlicht Online

Noorderlicht Archief

redactienoorderlicht@nordom.nl

@noorderlicht.nordom

@noorderlichtnordom

@noorderlicht-nordom