Bladcommissie

Na een aantal jaar de “OmNorden” te hebben uitgebracht als blad van Nordom, is er sinds het voorjaar van 2015 een nieuwe bladcommissie opgericht. Daarmee wilden we een typisch frisse noordelijke wind door het blad laten waaien en een nieuwe naam hoorde daarbij: vanaf 2015 heet het blad “Noorderlicht”!

Nordom heeft meestal 2 uitgaves per jaar. De bladcommissie bedenkt het thema, redigeert de ingekomen stukken en zorgt voor een mooie lay-out. Ook schrijft de commissie zelf stukken. Leden mogen altijd vrij stukken insturen! Mail voor vragen naar:

redactienoorderlicht@nordom.nl 

De redactie van de huidige bladcommissie (2016/2017) bestaat uit Helen van der Reijden, Debbie Rensen, Paulette van der Voet, Hendrik van de Koot, Roos Kamies en Juliëtte van der Voet!

Wie zijn wij?

Hej! Ik ben Helen, derdejaarsstudent Deens en ik studeer momenteel een semester in Kopenhagen. Dat weerhoudt mij er echter niet van om in de bladcommissie te blijven, nog steeds als hoofdredacteur 🙂. Ook dit jaar zullen we weer proberen om prachtige Noorderlichten te maken!

Hej, ik ben Debbie en ik ben op dit moment derdejaarsstudent Deens en daarnaast dit jaar ook begonnen aan de studie European Studies. Ik heb in mijn eerste jaar ook al deel uit mogen maken van de bladcommissie, en na een jaar bestuur bij Nordom gedaan te hebben, ben ik er helemaal klaar voor om dit jaar penningmeester van de Noorderlicht te zijn! Ik ben er heel zeker van dat we de stijgende lijn, waar we twee jaar geleden mee zijn begonnen, kunnen blijven doorzetten en dat het blad zich zal blijven uitbreiden en alleen maar mooier zal worden.

Hei hei! Ik ben Hendrik en ik ben inmiddels vierdejaars student Noors en eerstejaars Culturele Antropologie. Om nog wat meer bezig te zijn met Scandinavistiek, heb ik mij aangemeld voor de bladcommissie. Ik zal er ook de nodige creativiteit in moeten stoppen, want ik ga de vormgeving van het blad op mij nemen. Ik heb veel zin om met deze leuke redactie samen te werken en een leuk Noorderlicht af te leveren!

Hej, mijn naam is Roos, tweedejaarsstudente Zweeds. Dit wordt mijn eerste jaar als redactielid en ik hoop dan ook een frisse nieuwe wind te kunnen laten waaien door de redactie! Ik hoor me als acquisiteur voornamelijk bezig te houden met het regelen van de reclames die in het Noorderlicht-blad komen te staan, maar ongetwijfeld zal ik ook bij andere activiteiten mijn steentje bijdragen. Vi ses!

Hej alla! Mijn naam is Juliëtte en ik ben nu vierdejaars student Zweeds en Europese Studies. Vorig jaar heb ik mijn scripties geschreven en nu volg ik een minor Forensische Criminologie en Inlichtingenstudies. Nadat ik vorig jaar samen met Janneke eindredacteur was, hebben we besloten om nu samen de functies eindredacteur en secretaris op ons te nemen. Om actief te blijven bij de studie ben ik ook voorzitter van Nordom. Ik hoop jullie een flinke dosis Scandinavië te kunnen geven en voor vragen kunnen jullie altijd mailen 🙂

Adverteren in Noorderlicht?

Een advertentie in ons blad is de perfecte manier om een gevarieerde groep mensen te bereiken die allemaal een passie voor Scandinavië hebben. Mocht u interesse of vragen hebben, dan kunt u via de mail contact met ons opnemen.

Wil je ons bereiken? Stuur dan een mailtje naar redactienoorderlicht@nordom.nl.